Aktiv Treningssenter blir MOVA: – Gleder oss til fortsettelsen

Etter nesten 30 år som et familiedrevet treningssenter i Stavanger, blir Aktiv en del av den raskt voksende MOVA-kjeden. Treningsgründerne Tove og Hans Havik gleder seg til fortsettelsen.

Inspirasjon

Treningstips

T-MOV-00320

– Vi har vært heldige som har fått jobbe i treningssenterbransjen i snart 30 år. Det er blitt noen fantastiske tiår med mange kjekke mennesker rundt oss, sier Hans Havik, hos MOVA Stavanger.

Det var kona, treningsgründeren Tove Skarnes Havik, som kjøpte lokalet og grunnla Aktiv Treningssenter i 1996. Hans Havik ble med i 1997 etter å ha truffet Tove på en aerobictime der hun var instruktør. De ble gift, og resten er en god historie om samliv og jobb.

– Vi vil berømme alle medlemmer og ansatte som har bidratt til det gode treningsmiljøet. Det har bidratt til at Aktiv har kunnet gi bedre helse og treningsglede til så mange. Nå står et nytt spennende kapittel foran oss og medlemmene, sier de to.

MELD DEG INN HER

ToveogHansAktiv

Treningsbransjen endres fort

Treningssenterbransjen er i rask endring, hvor kompetanse, kvalitet og teknologi blir stadig viktigere for å være relevante i markedet.

– Som enslig svale kjenner vi våre begrensninger, så da vi ble invitert inn som partner i MOVA, brukte vi ikke lang tid til å takke ja. Dette er en gruppering som deler de samme verdiene som oss, og jobber mot de samme målene, sier han.

MOVA har i dag nærmere 80 treningssentre landet rundt, og vokser stadig.

For medlemmene av Aktiv Treningssenter vil de imidlertid ikke merke store endringer - i hvert fall ikke med det første.

– Enn så lenge vil du som medlem ikke merke noe annet enn at det vil stå MOVA som mottaker på det faste trekket ditt i banken. Aktiv Treningssenter under MOVA-navnet vil driftes som før, med de samme tilbudene, aktivitetene, og ansatte som du allerede kjenner til, forsikrer Havik.

ToveogHansAktivStavanger

«Nå står et nytt spennende kapittel foran oss og medlemmene.»

Hans og Tove Havik

Investering i egen helse

MOVA har som mål å fremme helse og god livskvalitet i en arena med sunne verdier og kunnskapsrike mennesker.

– Trening er en investering i deg selv og din helse, både fysisk og mentalt. For at du skal finne den treningsformen som passer deg, tilbyr vi et bredt utvalg innen gruppeaktiviteter og utstyr for egentrening. Vi hjelper deg å nå dine mål i et folkelig og inkluderende treningsmiljø, forklarer Havik.

 Havik ser klare fordeler med å nå bli en del av en større aktør som MOVA.

– Synergieffektene er store for oss, selv om vi beholder det lokale særpreget. Medlemmene kan trene på alle våre sentre landet rundt, litt avhengig av type medlemskap. På kompetanse- og utstyrssiden er vi nå en del av et innovativ miljø som gjør at vi kan tilby medlemmene det siste og det beste innen trening.

Videreføring av verdiene

MOVAs verdier som inkludering, hjelpsomhet og profesjonalitet noe som sammenfaller godt med det Aktiv Treningssenter alltid har stått for.

– Det har vært vår profil hele veien. Og det ønsker vi selvsagt å videreføre. Vi er som hånd i hanske. Det var derfor det var så greit å si ja til en seriøs eier som MOVA når vi først skulle bli del av noe større.

For Hans og Tove har driften av treningssenteret vært en livsstil og et felles prosjekt gjennom mange år. De møttes på et treningssenter, og treningen har vært en viktig del av deres privatliv og forhold.

Trening ikke bare har vært bra for forholdet, men også for å holde seg frisk og vital gjennom et langt og krevende arbeidsliv.

– Fysisk og mental helse henger sammen. Det er åpenbart at man vil holde seg friskere og få færre begrensninger med årene, hvis man er aktiv. Begrensninger i livet kommer når man ikke orker så mye. Trening er nøkkelen til et aktiv liv gjennom ulike livsfaser.