Hva nå, Knut?

Det har nesten vært helt umulig å ikke legge merke til Knut Høibraatens livsstilsendring det siste halve året. Men klarer han å fortsette på veien mot et sunnere og mer aktivt liv?

Inspirasjon

T-MOV-00334

Knut er kjent for mange som en frittalende og livsglad bergenser, med en lidenskap for fotball, mat og livet selv. Men for halvannet år siden innså 46-åringen at han hadde latt helsen skure og gå. Med sine 146 kilo fordelt på en 186 cm høy kropp, bestemte Høibraaten seg for å ta et oppgjør med livsstilen sin. 

I slutten av april kom den store styrkeprøven, i Bergen City Marathon.  

– Å løpe et maraton var helt hinsides. At jeg virkelig skulle klare dette, var helt utenkelig for bare ett år siden.  

– Løp du helmaraton? 

– Skal vi være veldig pirkete, så var det halvmaraton. 

Følg gruppen Treningsglede med Knut her!

T-MOV-00335

«Vi skal ha et fellesskap. Og sammen skal vi nå målene vi har satt oss. »

Knut Høibraaten, livsnyter og treningsguru

Over all forventning 

Men det gjør ikke prestasjonen mindre. For et år siden veide han 144 kilo. Nå er han 44 kilo lettere og kom i mål på respektable 2:20:46. 

– Det gikk mer enn greit, sier Knut entusiastisk.  

– Håpet var å løpe 21 kilometer under magiske 2 timer og 30 minutter. Det ble nesten ti minutter raskere enn i mine villeste fantasier.   

– Jeg må spesielt få takke løpetrener og fysioterapeut Stig Carlson for at jeg kom over målstreken. Det hadde jeg ikke trodd for bare et halvt år siden. 

Gruppetrening med Knut 

Knut ønsker å inspirere andre til å finne treningsglede og fellesskap, uansett utgangspunkt. Han har valgt treningskjeden MOVA som samarbeidspartner. Nå kan alle trene med Knut på utvalgte sentre og ukedager. 

– Det er ikke noe å stusse på. Om du veier 10-20 kilo for mye og er tungpustet, blir du med Knut-en på trening. Om du er fornøyd med vekten, men bare vil komme deg i bedre form, eller om du er veldig fornøyd med vekten og vil ha fellesskap og kos, blir du med – dette er for absolutt alle.  

Ingen militærleir 

Med MOVAs verdier om inkludering, raushet og mangfold i ryggen, er dette en perfekt samarbeidspartner for Knut, som fremdeles har sine gode og dårlige dager når det kommer til trening og livsstilsendring. 

– Savner du sigarettene? 

– Ja, der må jeg være ærlig. Og det er akkurat dette jeg liker med MOVA. Det er ingen militærleir. Det er lov til å gå på en smell både i matveien og med manglende motivasjon, sier Knut og legger til: 

– Men det fineste med MOVA er fellesskapet du får. Det gjør også noe med motivasjonen. Her er vi oss selv. Og det er garantert mye lettere å fortsette en livsstilsendring hvis du trener sammen med noen som er i samme båt. 

Skal senke terskelen 

Har du lenge tenkt på å komme deg opp av sofaen, men ikke kommet deg helt over dørstokken ennå? Knuts oppfordring er klar:  

  – Vi skal senke terskelen for å begynne å trene hvis vi er i dårlig form eller har noen kilo for mye. Her er det bare å henge seg på!

MOVAs verdier er ment å skape et treningsmiljø preget av raushet og mangfold, der alle kan være seg selv og få støtte til å nå sine mål. 

– Vi skal trene, men vi skal kose oss på treningen. Vi skal ha et fellesskap. Og sammen skal vi nå målene vi har satt oss.  

– Hvordan har livet blitt etter livsstilsendringen din? 

– Livet var fint da jeg var feit også, men det er mye bedre nå. Så enkelt er det, oppsummerer en fornøyd Knut som utdyper: 

 – Det gjelder både fysisk og mentalt. Gjennom døgnet er alt jeg gjør blitt lettere. Energinivået er helt annerledes enn da jeg levde med for mye god mat og sigaretter.